ennlhupl

A Cefetra Hungary Kft működése

A Cefetra Hungary Kft működése

A Cefetra Hungary Kft 2002. augusztusában alakult Magyarországon gabonafélék felvásárlására és exportjára illetve szójadara importjára.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Cefetra Hungary Kft immáron több mint 12. éve töretlen lendülettel van jelen a magyar agrárpiacon. Köszönjük partnereink együttműködését.

 

Az elmúlt évek során a cég exportjának döntő része Nyugat-Európa felé irányult, többek között ezért is rendelkezünk GMP+ minőségbiztosítási rendszerrel, ami nélkül a takarmány alapanyagok bevitele Hollandiába és Németországba nem lenne lehetséges. Cégcsoportunkban az élelmiszer-biztonság kapja a legmagasabb prioritást, így az esetleges hibákból adódó negatív következményeket időben ki tudjuk szűrni.

 

2004 –től a Cefetra Hungary Kft megkezdte a magyar takarmányipar alapanyag ellátását szójadara értékesítéssel.

 

Gabona exportunk több irányú. Amennyiben a Duna jól hajózható és a vízállással nincsenek problémák, ezt az útvonalat részesítjük előnybe.

 

E mellett az export és szójaimport biztonsága érdekében folyamatosan keressük a vagonos szállítási lehetőségeket Gent, Rotterdam, Amsterdam, Hamburg és Magyarország között.

 

Jelentős exportot bonyolítunk még Lengyelország irányába is testvérvállalatunkkal a Cefetra Polska Sp.zo.o-val az északkeleti megyékből. Természetesen kapcsolatban állunk több lengyel, szlovén, szlovák, szerb és olasz céggel is, akikkel folyamatos kereskedelmet bonyolítunk. Az elmúlt években jelentősen növeltük a szerbiai forgalmunkat is.

 

2010 évben újabb export kaput nyitottunk Constanta felé, azóta több 100 000 tonna árut szállítottunk az ott bérelt silóinkba. 2011-ben nagy léptékben fejlődött a belföldi gabonakereskedelmünk.